آیا تزریق چربی ضرر دارد؟
تزریق چربی چگونه است؟ تزریق چربی برای کدام بخش ها انجام می شود؟ آیا تزریق چربی ضرر دارد؟ عوارض تزریق چربی چیست؟ آیا عوارض تزریق چربی دائمی هستند و یا موقتی؟ در صورتی که مایل به دریافت پاسخ این پرسش ها هستید، با ما همراه باشید.
امروزه اموری که برای افزایش زیبایی بدن و صورت انجام می شوند بسیار متعدد هستند و در حال حاضر کلینیک ها و مراکز زیبایی از شلوغ ترین مراکز به حساب می آیند که متقاضیان برای دریافت امور زیبایی مختلف به آنها مراجعه می کنند.
تزریق چربی، بوتاکس و فیلر همان طور که می دانید از پرطرفدارترین امور زیبایی هستند که به صورت کم تهاجمی انجام می شوند و هدف از به کار بردن انها، برطرف کردن چین و چروک های پوستی، تیرگی پوست، حجم دادن به عضله ها و … است.
بر اساس استقبال زیادی که از این روش ها می شود، به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا تزریق چربی ضرر دارد؟
فهرست
تزریق چربی چگونه است؟
برای آنکه تزریق چربی انجام شود، از چربی های خود متقاضیان استفاده می شود و این چربی ها از بخش های مختلف بدن آنها دریافت می شود و به بخش مورد نظر تزریق می گردد.
به عبارت دیگر برای تزریق چربی از روش ساکشن و یا لیپوماتیک استفاده می شود تا بتوان چربی های اضافی موجود در بدن را تخلیه کرد. در صورتی که از روش لیپوماتیک به این منظور استفاده شود، لوله ای به نام کانولا به داخل بافت ارسال می شود و در زیر پوست حرکات ارتعاشی به وجود می اورد و موجب آب شدن چربی ها می شود. پس از آن چربی های آب شده توسط قدرت مکش دستگاه از بدن خارج می شوند تا به بافت مد نظر تزریق گردند.
تزریق چربی برای کدام بخش ها انجام می شود؟
تزریق چربی را میتوان برای بخش های مختلف بدن و صورت از قبیل زیر انجام داد:
- باسن
- سینه
- چانه
- زیر چشم
- گونه
- و…
لازم به توضیح است که برای تزریق چربی به سینه و یا باسن باید به مقدار زیادی چربی از بافت های دیگر بدن دریافت شود تا بتوان انها را به منظور فرم دادن باسن و سینه استفاده کرد اما برای تزریق چربی در بخش های مختلف صورت، به میزان کمی چربی دریافت شده از بدن نیاز خواهد بود.
آیا تزریق چربی ضرر دارد؟
تزریق چربی از سازگاری بیشتری نسبت به بوتاکس و فیلر با بدن انسان برخوردار است و پس از تزریق شدن به بخش های مورد نظر باعث بروز مشکل نمی شود. در واقع بین روش های ذکر شده در فوق، تزریق چربی ایمن ترین و بهترین روش است که میتوان از آن استفاده کرد زیرا هیج ماده اضافه و خارجی در آن وارد بدن نمی شود. به همین دلیل نمی توان تزریق چربی را همراه با ضرر در نظر گرفت زیرا در بدن عارضه ای ایجاد نمی کند.
اما با این وجود برداشت چربی های مورد نیاز برای تزریق، ممکن است که باعث ایجاد ضرر و عوارض شوند؛ اگر این کار را در مراکز زیبایی مناسب و معتبر و زیر نظر بهترین متخصصین انجام دهید، از این عوارض در امان خواهید ماند.
عوارض تزریق چربی چیست؟
مهمترین عوارض مربوط به تزریق چربی که به دلیل کم تجربگی و ناواردی پزشک یا عدم رعایت صحیح مراقبت های بعد از جراحی می تواند ایجاد شود، از قبیل زیر خواهند بود:
آسیب دیدن بافت ها و عروق
همانطور که اشاره کردیم، برای تزریق چربی باید با استفاده از لوله کانولا چربی ها از بافت مورد نظر برداشت شوند که هدایت کردن این لوله به داخل بافت نیاز به تخصص، دقت و مهارت دارد و اگر پزشک لوله را از جای مناسبی به داخل بدن هدایت نکند، احتمال آسیب دیدن بافت ها و یا عروق بدن به دلیل برخورد با لوله کانولا وجود دارد.
اما اگر لوله از قسمت مناسبی به داخل بافت هدایت شود، هیچ ضرری را به وجود نمی آورد.
احتمال ایجاد عفونت
مساله دیگری که می توان آن را از عوارض و ضررهای تزریق چربی در نظر گرفت، احتمال بروز عفونت است. عفونت معمولا به بعد از تزریق چربی مربوط می شود و اگر افراد مراقبت های بعد از تزریق را رعایت نکنند، احتمال عفونت کردن حفره ایحاد شده برای استخراج چربی وجود خواهد داشت.
احتمال بروز خونریزی
در حین وارد شده لوله کانولا به داخل بدن برای استخراج چربی ممکن است که به دلیل برخورد لوله با بافت های مختلف، خونریزی ایجاد شود که اگر محل وارد شدن لوله به بدن بسیار بد باشد و با رگ های اصلی برخورد کند، حتی می تواند خطر مرگ را نیز به همراه داشته باشد.
آیا عوارض تزریق چربی دائمی هستند و یا موقتی؟
در میان عوارض تزریق چربی که در بخش های فوق به آنها اشاره شد، برخی از این عوارض دائمی هستند و برخی دیگر در گروه عوارض موقتی قرار دارند. به صورت کلی عوارض موقتی کاملا طبیعی هستند و برای همه متقاضیان ایجاد می شوند که ناشی از عملیات جراحی و تزریق چربی هستند.
عوارض موقتی باعث بروز مشکل نمی شوند و خطر آفرین نیستند بلکه با اتمام دوره نقاهت بهبود می یابند و شخص به حالت عادی باز می گردد.
مهمترین عوارض موقتی تزریق چربی چیست؟
مهمترین عوارض موقتی که با تزریق چربی به وجود می آیند، از قبیل زیر هستند:
بروز درد و تورم
مسلما با تزریق چربی زمانی که در دوره نقاهت قرار می گیرد، با درد جزئی و تورم رو به رو هستید. تورم در بخش هایی که چربی به آنها تزریق شده و بخش هایی که چربی از انها استخراج شده به دلیل تهاجمی بودن، ایجاد می شود و با از بین رفتن تاثیرات بی حسی، کمی میزان درد بیشتر می شود.
احتمال ترشح مایع از محل برداشت چربی
محلی که لوله کانولا از طریق آن به داخل بافت وارد می شود، ممکن است که در دوره نقاهت دارای ترشحاتی سفید رنگ باشد که این موضوع کاملا طبیعی است اما اگر رنگ ترشحات زرد باشد، باید به پزشک اطلاع دهید.
احتمال بروز سردرد
به دلیل فشارهای جسمی وارد شده به افراد در طول برداشت و تزریق چربی، معمولا پس از آن سر درد ایجاد می شود که می توانید برای برطرف شدن آن استراحت کنید یا مسکن مصرف نمایید.
کلام پایانی
با توجه به بررسی های انجام شده در رابطه با اینکه آیا تزریق چربی ضرر دارد، چنانچه می خواهید که از این روش استفاده کنید، قادر به انجام آن از طریق مجموعه لیپو ویزر خواهید بود.